Det börjar bli höst.

Nyligen dömdes Julian Assange till närmare

Det är någonting alldeles speciellt med den känslan, när vi sakta övergår till en ny årstid. Precis som när den första snön faller och höst blir till vinter, precis som när vintern börjar tina och fågelkvittret tar fart. Precis som när vår övergår till sommar med ett grönskande inferno och precis som det är nu, när sommarens färger byts ut, när grönt går till sprakande trädkronor och växter tonad i pastell. Det är så förbaskat vackert och även om det händer varje år, så är det alltid som att upptäcka någonting nytt.

En domstol i London har dömt

Ecuadors president Lenín Moreno säger till

Svårt att bryta dåliga vanor? Kanske

Experten Anthony Hanratty tror att Storbritannien

Persson att lämna besked om fortsättningen

Snart kommer regn och rusk, men först kommer sprakande natur, krispiga dagar och morgondimma.

DSC_4160

Men än är vi inte riktigt där, men det börjar kännas i luften. Som när vi för en vecka sedan svingade våra flugspön och lät oss luras av fiskarna. Skitfiske, men fint sällskap, fika och skratt.

DSC_4120

 

DSC_4170

DSC_4180

När mörkret rinner av

Svenske Ola Binis föräldrar vädjar till

Det har varit mörkt länge och nu är det snart en månad sedan det vände, sedan (förra) årets kortaste dag. Det börjar märkas.

när vi försöker skapa nya bättre

Sverige och USA i dragkamp om Assange

inte bli utlämnad till USA

bekräftar Wikileaks på Twitter. Efter att

punkter för spionage, enligt amerikansk lag

Efter veckor med pendlande väder, mellan hopp om snö som gått till slask, regn och mittemellanväder så har det inte blivit någon skillnad. Förutom att det äntligen blivit fina skridskoförhållanden. Efter söndagens klara och krispiga väder och efter premiärturen ute på Roxen så känns det som att november och decembers mörker bara rann av mig. Som om allting nu ännu en gång börjar om. Som om energin kommer tillbaka. Som växterna om våren, men som om min energi såhär års gror och växer när solen skiner, när snön faller och speciellt när man får vara utomhus med vänner.

Den 36-årige svensk som har suttit

Den 36-årige svensk som gripits i

Josefin Nilsson-dokumentär, skriver DN

Fängslad svensk i Ecuador begär borgenMoreno: Britterna har gett löften om Assange17 nya åtalspunkter mot Julian Assange

Detta bildspel kräver JavaScript.